Taal is een middel. Een heel mooi en belangrijk middel. Met heldere en vriendelijke communicatie kun je veel bereiken. Maar dat gaat verder dan foutloos schrijven. Veel verder. Je d’tjes en t’tjes op orde krijgen en grammaticaal correcte zinnen formuleren is slechts een goed vertrekpunt.

De effectiviteit van een boodschap staat of valt met hoe je communiceert. Niet alleen wát je zegt, maar vooral op wat voor manier je iets brengt en wat de onderliggende intenties ervan zijn, zijn van cruciaal belang. Wat wil je bereiken? Wat is daarvoor nodig? En ook: wat staat er in de weg? 

Werken aan je schrijf- en/of gespreksvaardigheden

Wij helpen je inzicht te krijgen in je hobbels en deze hobbels weg te nemen. Je werkt aan je schrijf- en/of gespreksvaardigheden en leert hoe je via schriftelijke en/of gesproken communicatie kan bijdragen aan het bereiken van je doelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoe stel ik effectieve e-mails en heldere rapportages op?
  • Hoe voer ik constructieve en motiverende gesprekken?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat collega's en medewerkers zich gehoord en gezien voelen?

We kijken daarbij verder dan alleen het talige aspect. Ons uitgangspunt is dat taal een middel is om te verbinden. Het gaat dus niet alleen om zenden, maar bijvoorbeeld ook om luisteren. Dat is minstens zo belangrijk in je communicatie. 

Trainingen afgestemd op jouw specifieke vragen en behoeften

Afhankelijk van je behoeften en praktijkervaringen, ontwikkelen we trainingen en workshops op maat. Alles wat we aanbieden is afgestemd op jouw concrete vraag. Voordat we met je aan de slag gaan in een training of workshop, gaan we altijd met je in gesprek over waar je behoeftes liggen en waar je tegenaan loopt in de praktijk. Ook de vorm van de training is zelf in te vullen.

Meer weten?

Neem contact met ons op of bel ons op 0619870786.